Nyårsfilm

Ni får ett litet nyårsfilmtips också... en av mina favoritfilmer, som handlar om ett nyårsfirande på 80-talet. Massa kändisar, kul musik.  
200 cigarettes
Har du någon favorit julfilm?
jag gillar ju även The Holiday och Love Actually som julfilmer, och sen såklart Gremlins och Ensam Hemma 1 och 2!

Avslutar året med lite hoppning och god mat

Det blev lite hoppning idag trots allt. Dock orkade jag bara ställa upp 3 hinder på en liten skottad plätt i trädgården. Martin tyckte inte alls det var speciellt kul och ville inte hoppa alls, Blondie flög över de två första och sen var hon nöjd. Dixie var trögstartad men sen hoppade hontyp 60 cm hopp över alla tre hinderna, som jag bara suttit upp på lätt höjd (ca 30cm för er som inte vet). Inte heller Cleo var så väldans hoppsugen.
Oskar och Cockos hoppade jättefint båda två, men det blev lite lättare än vanligt. Var så trång yta att hoppa på så.
Och lille Floyd gick det inte alls med först, men sen fattade han plötsligt vad som gällde och sprang på som sjutton.
Mera rutin där alltså!
Med andra ord; tjejerna och Martin gick rätt kasst, och de övriga tre grabbarna gick bra.
Sen stack vi in till stan och åt en middag på Jensens böfhus, precis som förra nyåret. Haha, ny tradition?
Men det var himla gott, och sen kom vi hem igen ganska lagom till Tudor skulle sova. 
Nu är det knappt en timme kvar tills tolvslaget, så vi sitter och väntar på att alla raketer ska braka loss. Vi har lovat väcka Tudor så han också får se.
Sen blir det sovdags. Ska ju upp och jobba imorrn.
GOTT NYTT ÅR!

Gott nytt år allihopa!

Har fortfarande inte bestämt vad man ska hitta på idag....
Bara -5 idag här (bara och bara, 25+ får det gärna vara för min del!), så jag kanske kanske kanske orkar ge mig ut och hoppa lite med kaninerna.
Annars kanske det blir en sväng in till stan. Om nåt har öppet idag. Men det borde det väl va?

-22 grader

BRR!! det är -22 grader här just nu. Fy satan vad kallt. Som mellansverige-bo så är jag inte van med såna kalla dagar. Det var inte ett dugg skönt att gå ut 5.30 och stoppa i sladden till kupévärmaren.

Alltså.... snön får gärna vara kvar, men måste det verkligen bli så här kallt för det? Det räcker väl med sådär 1-2 minusgrader?

Nä, så fort nyår är över så får det bli vår och varmt tycker jag!

Nyårsafton närmar sig

och jag vet inte alls vad vi ska hitta på.... men hur som helst blir det lugnt, eftersom jag jobbar på morgonen på nyårsdagen.

Idag blir det däremot inte lugnt. Först jobba 7-14, sedan åka direkt till Restaurang Real för att fira farfar som fyller 75 idag. Grattis farfar!
och efter det ska vi lämna Tudor till hans farmor, och sedan hem och byta om, in till stan igen, bowla kl 18 och efter det mat på Bill&Bobs.
Fullt ös hela dagen med andra ord.
Men äta ute två gånger är ju inte helt fel heller!


Ice age

Nu har jag äntligen sett Ice Age 3. Den var... sådär... 1:an är ju klart bäst av de tre, men det är ju underhållande filmer iallafall. Kanske var denna mindre bra för att vi kollade på den med svenskt tal då Tudor var med och tittade.
Men bebis-dinosaurierna och äggen var ju så söta, hihi....
Nu ska Tobbe och jag börja titta på Heroes säsong 2-boxen.
hej så länge!

Förlåt....

för att jag är usel på att blogga nu!
Men jag jobbar på att skaffa två nya bloggar till nästa år. En Jenny-blogg och en kaninblogg. Så slipper en del av er allt kaninsnack, och alla kaninlovers slipper det andra, hehe....

Jenny-bloggen kommer framför allt innehålla mina teckningar, men också en hel del 90-tals nostalgi och musik. Kanske en och annan outfit också, vem vet...

Men först gäller det att skaffa en ny dator!! Massa tips på bra märken tack! Dock har jag bestämt mig för att jag ska ha en laptop denna gång. Ganska skönt. Trots att jag stavar som en kratta på tangentborden till dessa. Vanesak antar jag....

Bjuder på Tudors favoritsång för stunden....
 

3 dagars julfirande över

och just nu sitter jag på en pall i vardagsrummet med kalla kårar över hela kroppen, för jag såg just den största spindel jag nånsin skådat utanför ett terrarium. Fy faaaan vilken läskig! Bad Tobbe komma och döda den, men istället släppte han bara ut den utanför dörren. Som öppnades två gånger efter det. Fyy jag ryser... den är säkert inne igen! Eller tar sig in igen. Det kliar överallt på mig, och jag vill se den dööööööd!!!
Om jag ser den igen ska jag ta mitt engelska lexikon och släppa på den... 
Julen var iallafall lyckad. Tudor fick en hel massa presenter som han bev glad över, även om det inte var så himla mycket leksaker.
Jag fick ett par skivor, en film, handdukar, presentkort på Ticket, skissblock, nagellack, nytt överkast, och en massa till. Hjärnan fungerar inte så bra nu. Jag kastar bara nervösa blickar ner på golvet.... gaaaah!!

Ville bara önska

er alla en God Jul!
och jaaa jag har fått Sandra Nasics skiva, jihoo. Och även Trollkarlen från OZ på dvd, och ett skissblock. Från min kära familj.
Nu ska jag strax gå över till syrran och fortsätta julfirandet med släkten. kram!

Halo

Å äntligen får jag reda på vad det var för konstigt rött sken som Tudor och jag såg på himlen för något år sedan. En stor röd fläck som liksom lyste. Svårt att förklara.

Men igår såg jag det igen, fast mer i form av en pelare. Det såg så häftigt ut. Tyvärr lyckades min kassa mobilkamera inte alls fånga det på bild.
Helt eldrött var det! Så vackert.

Nu läste jag precis länstidningen här, och såg att någon annan fått bild på det (men på bilden såg det inte alls lika fint och rött ut som IRL).
Halofenomen kallades det. Det var inte så vanligt att man såg såna. Och nu har jag sett det två gånger. Coolt.


Om man har tråkigt

och heller ladda upp bilder från sin kamera.... ja då kan man använda fotoprogrammet i den här dator och göra lite fula bilder....
(sådär Linda, nu får du lite kul på jobbet.... hihihi)
'
ET PHONE HOME!!!

Saknar....

kom på en till grej jag saknar från när jag var liten.... ingen film denna gång, men ett leksakshus!
Fisher Price Play Family House. Gubbarna som hörde till var inge kul att leka med, men i det här huset kunde man ju leka med vilka figurer man ville. Jag älskade det här huset! Undrar vart det tog vägen?
Jag vill ha ett sånt igen! :)

Nostalgisk igen

Häromdagen var jag på Mediamarkt och hittade en film från min barndom. Jag tror inte alls att jag skulle tycka den var bra nu, och jag minns faktiskt inte överhuvudtaget vad den handlade om. Men jag tyckte väl helt enkelt att den var spännande för att den handlade om en talande anka med kläder i en vuxenfilm.
Någon som vet vilken film jag pratar om?
Just det, Howard the duck. Den här fimen gav också namnet till min stora gosiga lurviga vita gosdjursanka jag hade som liten (som från början hette Anki). En anka med enbart näbb och fötter, samt en öppning där bak där man kunde stoppa in hela armen... haha....
Det fick mig att tänka på massa barnfilmer som jag saknar!
Den lilla larven Katy (Katy caterpillar) är en av dem. Den hyrde jag och syrran i princip VARJE år när vi åkte till familjens stuga i Sälen. Den fanns bara där så det var lite tradition.....
För ungefär 9 år sedan så såg jag den på TV och spelade in den på VHS till min systerson, så har jag tur så finns den ju fortfarande att se om syrran har den kvar?
De flesta kanske tänker på Star Wars när de hör ordet Ewoks, men när jag var liten förknippade jag dem med en tecknad film. Det fanns en videobutik för läänge sedan på Klockartorpet i Västerås, och där fanns det några tecknade filmer med Ewokerna. Teebo (mitten lämngst ner) var min favorit!
Rainbow Bright var också en favorit!
Ja, det finns många barnprogram som man saknar. Jag skulle bli överlycklig om de började visa följetången av Ducktales igen! Ni vet, de avsnitten med Bubba, Gizmokvack och alla!
Numera görs ju nästan inga vanliga tecknade filmer. Allt är datoranimerat. Eller ful-tecknat a la Cartoon Network. Eller så är det manga. Manga i alla ära, men när jag var lite var det gulliga manga som tex Sandybell och Candy Candy. Nu är det bara fighting-manga som Pokemon, Bakugan och allt vad det heter.
oh, just ja! På tal om manga - Georgie! och hennes sööööta koala!

Har ni några tecknade filmer som ni saknar från när ni var små?

Clueless

Usch.
Det var absolut inget på TV idag alls när Tobbe skulle lägga Tudor, så jag slog på en film under tiden. Det blev Clueless. 
Efteråt kollade Tobbe och jag tillsammans på Big Daddy. Två härliga filmer.
När filmen var slut så slog Tobbe på text-tv och vi ser att Brittany Murphy har dött, bara 32 år gammal.
Jag som precis hade tittat på film med henne, i Clueless.
Brittany Murphy var en av mina favoritskådespelare. Mina favoritfilmer med henne är Drop Dead Gorgeous, Girl interrupted och så såklart Clueless.
Tragiskt.....

RIP Brittany.

Positiva människor

Jag älskar positiva människor. Folk som alltid ser saker från den ljusa sidan.
Jag är ingen sådan själv. Jag är pessimist. Eller realist som jag brukar säga ibland.
For a pessimist i'm pretty optimistic

Dock har jag en förmåga att nästan alltid tro det bästa om folk.... om de inte beter sig hur illa som helst förstås.
Men ofast har ju folk en anledning till varför de är arga och bittra. Även om de tar ut de på fel personer alltför ofta.

Positiva och glada människor däremot... de är mina förebilder, och så skulle jag vilja vara. Jag vill också vara en sån som får folk att le och må bra!

Vet ni varför jag skriver om detta? Jo, för att jag hörde underbara Hollywoodfrun från Västerås idag på radion. Hon fick mig att le lite i bilen på väg till jobbet.

Maria Montazami -  "Ingenting gott kommer fram av att vara elak"


En helg på jobbet

Så var det helg igen, och jag jobbar både lördag och söndag även denna helg. Nästa helg har jag dock lördagen ledig.
En lockfri morgon, men under detta inlägg så råkade jag komma åt örat och locket kom tillbaka. Typiskt!

Ikväll händer ingenting alls, och jag ska bara ta det lugnt. Äta lite godis (har gått ner ett kilo förresten, haha... Att äta godis och inte komma ut och träna gör mig visst gott, hihi....) och kanske se en film eller nåt.

Någon som vet om det är något kul på TV ikväll?

Chicken kapaow

Tomten kom förbi stora lekparken idag. Han var förbi och lämnade en säck med små presenter till alla dagbarnen. Tudor blev väldigt glad, men lite besviken att han inte hann få krama tomten. hihi
I övrigt har jag varit inne på min tredje dag med lock för mitt vänster öra. Man känner sig alldeles sned! Och man orkar knappt prata, för det låter ju som om jag håller för öronen och pratar.. ni vet hur jag menar...
Gjorde missödet att åka ner på stan idag också för att köpa ny linsvätska (var tvungen att ha en ny) och revaxör i förhoppning om att få bort locket.
Det var kö, kö och åter kö in till centrum och inne i parkeringshuset. Misstake!
Väl på stan så bestämmer jag mig för att ta lunch med Tudor. Har precis suttit oss med våra drickor, och väntar på vår mat, när Tudor kommer på att han är kissnödig. Stort suck!
Vad gör man? jag kunde ju inte lämna vår mat, och jag kunde ju inte låta Tudor gå själv (ingen toalett på det fiket, utan en bra bit bort i gallerian). Jag fick vara elak mamma och tvinga honom äta först. Så vi fick typ kasta i oss maten, och drickan han Tudor inte alls dricka (som tur var hade jag bara slagit upp en tredjedel åt honom i glaset så jag tog med mig flaskan ut).
Det slutade bra iallafall!
På kvällen var farmor och farfar över på lite mat, och för att titta på huset. Trevligt. Och Tobbes special "chicken kapaow" blev kanongod, trots skeptisk flickvän, hihi...... (tycker att mögelostsåser luktar som spya)

vs

Hehe, jag tycker det är lite kul med såna här låtmixar. Iaf om de lyckas göra dem rätt bra.... 






Tråkigaste dagen

Idag har jag haft en extremt tråkig dag! Jag har inte gjort någonting vettigt alls. Inget vettigt och inget roligt. Om alla som är föräldralediga har såhär tråkigt som jag haft idag så förstår jag att de längtar tillbaka till jobbet.
Men jag brukar alltid ha ganska kul. Jag brukar alltid kunna hitta på något!
Men inte idag....

Hoppas morgondagen blir lite roligare!


En gammal goding från sweet 90's........


Julhandlat

idag har jag slutligen köpt julklapp till mamma. Ut i snöstormen och till slut hittade jag något som fick funka. Mamma är så svår att köpa till!
Jag hittade också ett stort pepparkashjärta, som syrran berättat att hon letat efter, så jag köpte det åt henne och sen tog Tudor och jag en promenad dit och lämnade det. Eller promenad... jag gick och Tudor drogs i pulkan. Puh, jobbigt att pulsa i snön!
Väl hemma hade mascaran runnit av allt snö i ansiktet så jag såg ut som en tvättbjörn...
Uppfarten hemma hade snöat igen totalt, så jag hoppas att Tobbe kommer ihåg att köpa en snöskyffel på hemvägen. För den behövs verkligen nu!

Idag yr det

Idag är det alldeles vitt ute. Snön yr, så man är alldeles vit bara man stiger ut genom dörren!
Nu ska det bli kallare några dagar framöver (-10 på fredag här läste jag.... det är man ju inte supervan med som Västeråsare...), så kanske kanske kanske håller sig snön kvar då, och vi äntligen får en vit jul. För första gången på..... ja, ni som är födda på 90-talet har väl knappt fått uppleva någon? haha
Tudor fick åka pulka till sin dagmamma idag, och så ska vi väl åka lite till när jag hämtar honom. Men först ska jag sticka ner på stan och förhoppningsvis hitta något till mamma.
Och sen är det bara farmor och farfar kvar, men det köper jag ihop med syrran. Bara vi hittar någon dag att fixa det på, då båda kan....
9 dagar kvar till julafton! Jag längtar! mest för att få ge Tobbe och Tudor sina julklappar!

Handlat film

Jag var in på mediamarkt idag innan jobbet och sprang på en film, som jag inte ens trodde hade kommit ut i Sverige.
Nämligen Coraline (som jag visade en trailer på förut och sa att jag var sugen på att se).
Så för 89 kronor så blev den min, så jag var ju tvungen att slå till.

Så ikväll när jag kommer hem från jobbet blir det filmkväll i soffan!


En presentation

av mina lurviga familjemedlemmar, det vill säga mina goa kaniner.....


"Dixie" får vara först ut.... min tuffa gamling.
Dixie är en vit blåögd dvärgvädur på ca 3 kg.  Hon heter egentligen Solliens Prokodille, och är född i Eidsvoll, Norge.
Hon är gårdens tuffing, och jag har nog aldrig sett henne bli rädd för någonting. Hon tycker det är helt okej att vara tillsammans med andra kaniner. Hon startar inga bråk, men det är definitivt hon som avslutar dem!
Dixie är klassad Elit rak, Svår krok 3p, Elit höjd (vet inte hennes officiella rekord men det är minst 70cm, och 85 cm på träning), Elit längd 200cm.
Född: 27 feb 2004
Far: Korumdalens Piirka, Mor: Solbakkenlias Here Comes Xena.
Dixie har 3 kullar efter sig.


"Cleo" är dotter till Dixie, och är även hon ganska stor och tung. Men där slutar likheterna. Cleo är lite småfjantig och springer iväg ifrån en titt som tätt. Men hon är världens snällaste, och inte alls envis som sin mamma.
Cleo har mera fart på banan, men saknar luftiga hopp.
Hon är klassad Medelsvår rak och lätt krok 2p. Och i medelsvår tror jag att hon kommer förbli, då jag inte alls är någon bra förare vad gäller honor. Av någon anledning....
Cleo heter egentligen Sweety's Orange Crush, och är en (håll i er) madagaskar otter brokad wienertecknad vädurskorsning, som är uppfödd hos mig. Hon väger ungefär 2,7 kg.
Född: 15 april 2008
Far: Höjdens Tomb Raider, Mor: Solliens Prokodille.
Cleo har inga avkommor ännu, men kommer träffa Tallbackens Sudoku i vår.


"Martin" är våran stora nalle på gården. Han heter egentligen Cinnamons Chakra, och är Stockholmare från början. Martins pappa ägdes av mig, och även han var en riktig mysig personlighet!
Martin är en svart brokad wienertecknad vädurskorsning på ca 3kg, och han gör inte en fluga förnär. Han älskar uppmärksamhet, och blir han upplyft och klappad på så är lyckan gjord för honom.
Martin har fått vara Tudors kanin, eftersom han är så himla snäll. Han tävlar inte så mycket numera, då han lessnade ett tag, men nu verkar han kommit igång igen. Martin får nästan alltid löshoppa när vi tränar, då flyger han över i full fart!
Han är klassad Lätt rak 2p och lätt krok 1p. Han har också hoppat 60cm i höjd på träning.
Född: 2 april 2008
Far: Bråkmakargatans Be Cool, Mor: Take Me to the Heights.
Martin har inga avkommor ännu, men kommer att lånas ut till Tallbackens Kakuri i vår.



"Oskar" var kaninen som jag egentligen inte alls skulle haft, men som jag inte kunde motstå. Och tur var väl det, för han är en sån himla häftig och glad kille. Oskar heter egentligen Tallbackens Sudoku, en viltgul wienertecknad grabb från Jönköping, som kom hem till mig på valborg i år.
Oskar älskade hoppningen från första stund, och brukar göra glädjeskutt på varenda tävling han är på. Och pinnarna har rasat in på nästan varenda tävling han varit på, trots att vi inte tävlar så ofta.
Oskar är en go kille med myyycket energi. Han är ganska hanig, men har hållt det till att han nosar och gräver lite innan start, och sen tänder han till.
Oskar är klassad medelsvår rak 2p och medelsvår krok 2p.
Jag tror Oskar kommer att växa lite till, men just nu väger han 2,6 kg.
Född: 20 feb 2008
Far: Äppelbos Wilse, Mor: Grönängens Miranda.
Oskar har inga avkommor ännu, men kommer träffa Sweety's Orange Cush i vår.


"Cockos" flyttade hit senast, men är en av de äldsta. Han heter egentligen Grenens Great Champion Cockos-Kola, och är en madagaskar brokad vädurskorsning från Dalarna.
Han fick flytta hit då hans ägare inte hade lika mycket tid för kaninerna längre. Cockos har jag gillat länge. Hans andra kull (eller första planerade;) fick han tillsammans med en hona som bodde hos mig, vilket resulterade i tre häftiga ungar.
Cockos är en ganska hanig kille, med mycket fart, och en drös häftiga ungar efter sig! Han är klassad elit rak 10 cert (om jag inte minns fel. Är inte helt säker!), elit krok 3 cert, elit höjd 3 cert 85 cm, elit längd 180 cm.
Född: 14 mars 2005
Far: Grand Champion King of Magic, Mor: Grenens Champion Ophelia.
Cockos har 8 kullar efter sig.



"Blondie" är yngsta honan på gården. Hon är en yngre halvsyster till Cleo, och dotter till Dixie. Hon heter egentligen Sweety's Bloody Sunday, och är en viltgul wienertecknad vädurskorsning, uppfödd hos mig.
Blondie har tyvärr råkat ut för något kraftigt pälsavfall, och fick ta odling hos veterinären. Tyvärr (eller vad man ska säga) så visade inte odlingen någonting alls (inga kvalster och inget svamp/ringorm), så nu får jag bara proppa i henne massa B-vitamin och hoppas att hon ser ut som folk snart!
I övrigt är Blondie en ganska nervös hona, med väldigt mycket fart på banan. Inte heller hon har några likheter med Dixie eller Cleo vad gäller personligheten och hoppstilen. Hon är även lite mindre än mamman och syrran.
Det gick väldigt trögt att komma igång med henne, men när det väl lossnade så flyger hon fram som en kanonkula på banan. Jag hoppas jag kommer kunna börja tävla med henne snart.
Född: 23 juni 2008
Far: Äppelbos Hawaii Mud Bomber, Mor: Solliens Prokodille.
Blondie har inga avkommor.


Yngst på gården är "Floyd". Floyd heter egentligen Skärbos Imaginary Friend och är en liten kaxig siamesbrokad vädurskorsning från Trollhättan.
Från början var han lite blyg, men blygheten verkar vara som borttrollad nu. Eftersom Floyd är så pass ung än så har han inte kommit igång med hoppningen ordentligt. Men i januari blir det debut!
Född: 9 sept 2009
Far: Vallholmens Ingenting Någonsin, Mor: Glädjens Fantasifull.
Floyd har inga avkommor.


Så där... det var alla!

And the winner is....

Just ja, min tävling är ju avslutad nu!
Det var ju tyvärr inte specillt många som ville vara med och tävla, men det blev iallafall en som gissade helt rätt - det var 12 godissorter (av 24) som min kille prickade rätt! - och den gissningen gjordes av Hästarnaimittliv.
Grattis! Bridget Jones Dagbok dyker upp hos dig snart.....

Kaninerna myser i frosten

Äntligen ite kallt ute. Nej, jag hatar fortfarande kyla och vinter, men jag föredrar ett par minusgrader mot all regn och slask under vintern. Gräsmattan blir helt förstörd bara av att man tar ett par steg på den. Allt blir gegga!
Men nu har vi äntligen fått ett par minus här, och lite frost på marken. Kaninerna är just nu ute allihopa och verkar så nöjda. Oskar fullkomligen flyger fram och tillbaka i glädjeskutt. Jag styod länge och tittade på deras tokerier genom fönstret när Oskar plötsligt tar ett jättesprång från ena sidan hagen och krockar med gallret på andra sidan. Det blev säkert ett hopp på 2 m. Kanske en blivande längdhoppare trots allt?
Men knappast med mig.... jag suger på de grenarna!
Ikväll ska jag nog göra en "Eldnatt" och presentera mina kaniner i bloggen också. På dem har jag iallafall bilder att hitta.

Ny blogg?

Jag funderar på att skaffa mig en ny blogg.....
Kanske när jag skaffat mig en ny dator... så jag kan lägga in bilder igen. Nu kan jag ju bara använda mig av de gamla som jag redan haft i bloggen. Hur kul är det?

Jag kanske också ska skaffa mig en rit-blogg, nu när jag börjat rita lite igen. Jag har gjort ett par nya bilder idag! Men de får ni ju tyvärr inte se ännu....


nä nu ger jag upp

Datorn la av igen! Eller typ var tredje gång jag startar den så fungerar det. Men om jag lämnar datorn och den hamnar i viloläge så hänger den sig. Inte alls kul! Och inte ett dugg kul att blogga nu, när man inte kan lägga in bilder eller nåt! Suck!
Så det blir väl till att spara och skaffa en ny dator. Men då ska jag nog ha en bärbar. Även om jag suger på dessa tangentbord....... prickar ju fel hela tiden, hihi....

Bara två dagar kvar

till Lucia... men även till slutet för min tävling.

Det har inte varit många tävlingssugna, men vill ni vinna en dvd med Bridget Jones så får ni klicka på "tävlingar och utmaningar" under mina kategorier.



Yey och buhu

Yey, min dator är igång igen. Jag har nu suttit och rensat en massa bilder som jag egentligen inte alls behöver. Hade över 2000 grejer i papperskorgen så jag tämde den också.

Men till min stora sorg så verkar mitt hemsideprogram försvunnit, och det var främst det jag ville rädda för jag vet inte om jag kan skaffa något nytt (det var ju Jessie som var så snäll och fixade det åt mig).
Så nu kan jag inte uppdatera min hemsida mera, suck...
Jag hoppas verkligen inte att det hade hamnat i papperskorgen, och sen var jag dum nog och tömde den.


Nu ska jag fixa mat, för sen ska jag gå iväg med Tudor till bygdegården. Dagbarnen ska ha lucíafirande (som han ska vara med på), så Tobbe och jag ska dit och titta sen.

Så här söt och glad var han förra året...



Datorlös

Idag har jag varit alldeles datorlös.... ja, ända tills jag kom till jobbet såklart :P Men inget vettigt att skriva. Jag skriver lite ändå så ni inte tror att jag har dött...

Idag har jag..... varit hemma hos syrran och druckit lite te.... degat en liten stund framför tv:n mitt på dagen (det går verkligen ingenting på tv då, så det blev Biggest Loser och Projekt Runaway, som jag vanligtvis inte tittar på)...... gick ut och drog fram ett gäng hinder för att träna samtliga kaniner på.
Det var år och dar sedan som alla fick träna. De vuxna har inte tränat på jättelänge. Men idag fick alla komma ut och hoppa lite.
Dixie gav jag dock upp med efter sådär 3 hinder, för hon ville bara äta (men hon hoppar stoooort när man lyckas övertala henne!).
Blondie hoppade snabbt som blixten och fullständigt flööög! Shit vad jag ville tävla henne då, men det kan jag ju inte som hon ser ut nu. Hon ser fortfarande sjuklig ut, men veterinären ringde och berättade att de inte hittat någonting på odlingen. Ingen svamp eller ringorm, inget kvalster. Det är så skumt!

Oskar var lite luktig, men han slår mig med häpnad varje gång vi tränar ändå. Idag hoppade han en helt maxad bana, med undantag för Volmen som jag hade ett snäpp lägre i framkant.
Och till och med Martin ville hoppa idag! Han fick som vanligt löshoppa, och han sprang verkligen. Kul! Han kanske kan komma igång igen i vår.

Nog om kaninerna.
Sedan åkte jag in mot stan, och tittade in till farmor i knappt en timme innan det var dags för jobbet.

Men fyyyy vad tråkig min blogg blir utan bilder!

out of pictures

Ledsen att det blir så många inlägg utan foton nu. De beror såklart på att jag inte har min dator fungerande. Men jag hoppas att den kommer tillbaka till livet igen!
Då blir det ändring på det.....

utelåst

Idag lyckades jag låsa ute mig själv..... jag visste att det skulle hända, men jag hade väl hoppats på att det skulle hända på sommaren... hrm... hihihih
Jag hade varit och shoppat julklappar under dagen, och när jag kom hem, vid sådär 13.15 så gick jag direkt och släppte ut kaninerna i hagarna. Och sedan gick jag in för att lämna matvaror och för att slå in lite paket.
Men innan jg skulle slå in paketen så kikade jag ut genom fönstret för att se att ingen kanin rymt.
Då ser jag att Blondie hoppat upp på en plastlåda som jag glömt ta bort från deras hage. Den stod så till att hon nästan hade kunnat krypa över gallerkanten, och ganska enkelt smita. Så jag drar på mig en fleecetröja för att gå ut och fixa det, och får samtidigt den brilijanta idén att fota lite när det var dagsljus.
Så med kamera och endast en fleecetröja och gympaskor som uteplagg så går jag ut från altandörren. Altandörren är av den sorten att den låser sig om man stänger igen den. Och det gjorde tydligen jag....
Efter att han fotat i sådär 15-20 minuter så tänker jag gå in, och märker missödet....
Möter då ett par här utanför och får låna deras telefon men ingen Tobbe svarar (och ingen annan har vi gett nyckel heller). Tudor ska hämtas kl 14 hos dagmamman, så jag tänker att jag kan ringa från henne. Men de hade inte kommit hem heller (de var ute och lekte nånstans, men jag visste inte vart.).
Efter att tyckt att hela situationen var ganska komisk ett bra tag så började jag tycka att det blev snorkallt, och för att förkorta historien lite så kom Tobbe hem strax före halv tre, och jag kunde ringa Tudors dagmamma.
Så ungefär en timme ute i kylan blev det. Inte så skönt visade det sig efter ett tag! haha
Så..... nu är frågan..... när blir nästa gång? För klart som fan att det kommer hända igen!

Simpsons fyller 20

Den 17 december är den 20 år sedan Simpsons visades på TV första gången (i Sverige visades det första gången den 29 november 1990).
Jag har helt glömt vilket det första Simpsonsavsnittet jag såg var, men jag minns att min favorit var Maggie (jag köpte till och med ett Maggie-gosdjur). Bart var ju också en favorit såklart!
Min nuvarande favorit i Simpsons..... hmm... svårt! Men jag väljer nog Sideshow Bob. Eller vaktmästaren Willy. Eller Duffman!
Vilken är din favoritkaraktär i Simpsons?


HAPPY BIRTHDAY THE SIMPSONS!

Playdate

idag har Tudor fått varit på playdate, hihi.... Jag tyckte att det var dags för honom att få komma hem till lite kompisar och leka, nu när vi flyttat. Så idag var han hos sin kompis Ella som har gått hos samma dagmamma som honom sedan de var strax över året gamla. 
Jag tror de hade väldigt kul ihop!
Och på torsdag ska han till en annan kompis. Kul för honom att få komma iväg och leka lite....
Själv hann jag hem en snabbis och motionera kaniner. Hade tänkte träna, men det blev lite för sent samt att det var urtråkigt väder. regn regn regn....
Men lilla Floyd fick iallafall hoppa ett par hinder, så han förstår vad det handlar om. Men jag behöver knappt putta på honom, han har fattat snabbt!
På onsdag eller torsdag hoppas jag att jag hinner med liter mera hoppning. Jag har ju inga mera tävlngar i år, så då får jag "tävla" lite för mig själv då, hihi....

sämsta datordagen!

Gårdagen slutade med att vår dator här hemma hängde sig, och sedan efter att vi slagit av den och på igen, så var den bara svart med muspekaren. 
Och så har den varit hela förmiddagen idag. Inte ens felsäkert läge får jag igång. Känns helt hopplöst! Hoppas verkligen att jag inte blivit av med alla mina bilder!
Tur att jag sparat en massa på sticka iallafall, men från juni och framåt har jag inte sparat.
Så lånar jag Tobbes bärbara jobbdator (usch, jag kan inte alls med mac!), och ska logga in på en sida. Då påstår den att mitt inlogg inte finns. What!? Man blir ju galen!
Blogg.se lät mig iallafall komma in och beklaga mig lite! Tack för det!
Ni får ursäkta eventuella svafel... jag är ovan med det här tangentbordet, och prickar fel hela tiden! suck....
Dålig datordag med andra ord. Vi får se när nästa inlägg blir..... Om jag får igång den gamla datorn eller om jag tvingas köpa en ny.....

Have you seen miss Jones?

Halloj, nu får ni ju komma igång och tävla om min film!

Gå in här för att tävla

Ni kan alltså vinna en helt ny dvd med Bridget Jones dagbok. Det enda ni behöver göra är att skriva en kommentar och gissa hur många godissorter min kille lyckades pricka in i min godispåse i fredags (bara att slå till på ett tal mellan 0-24).
Ni behöver alltså in ha en egen blogg för att tävla.


Idag skulle slingan bytas

Idag skulle jag åka in och byta den där jäkla istappsslingan (som även pappa och Tobbe också varit och pillar på). Sladden var fortfarande i när jag började ta ner den från alla spikar. Och helt plötsligt så lyser den!
What?
Tydligen tyckte den inte om att jag hade "böjt" den lite lätt på ett ställe, så när jag rätade ut den så lös den igen. Och jag hade inte tokböjt den eller så, utan bara svängt tillbaka slingan då den var lite för lång.

Jag trixade om lite grann, och nu lyser det fint!

Förbannad och vill bara grina

Håll på under förmiddagen och fixa upp våran färgglada ljusslinga på 30 meter på altanen, och efter en lång tids bökande och en del svordomar så är jag äntligen färdig. Stoppar i sladden..... och.... vad händer? Jo, enbart en tredjedel av lamporna lyser. Jahapp, så hade den ljusslingan sett sina bästa dagar alltså.
Nåja, jag kan hoppa in på Rusta och köpa en ny. Jag ska ju ändå in och handla.

Jag köper två slingor; en med istappar och en vanlig med ofärgade lampor. Den vanliga hade jag inte tänkt ut någon speciell plats för, men kanske i någon buske/träd på framsidan.
Istapparna tänkte jag hänga upp på altanen.

Väl hemma står jag åter och sätter upp ljusslinga. Blir lite förbannad. Tudor står och tjatar om diverse onödiga grejer, som han gjort precis hela dagen och gjort mig galen.
Äntligen uppe! Och sen lyser fanskapet inte alls!!!! WOOOAAAAARRRGGGGHH!!! GALEEEEEN!!!!
vad är felet? Uttaget (borde inte vara så, för i den andra trasiga slingan lös ju iallafallö några lampor)? Sladden? Lamporna?
Så får inte Tobbe iordning det så är det väl bara att åka och byta imorgon.

Man kan bli galen för mindre!


det kunde ju blivit fint..... suck....

Va?! Calle?

Att Calle skulle gå vidare. Jag trodde det var bombsäkert att det var Tove och Erik, så jag hade inte ens tänkt att kolla (fast jag gjorde det ändå..... haha). Fast när jag läste juryns låtval till dem, så kändes det som om de ville att Calle skulle vara kvar och Tove skulle åka ut!
Heja Calle!

Nåja, jag är nöjd. Då kan man kolla på finalen också då! Erik lär ju vinna, men det är ju bra. Då får han göra den där skitballaden (okej, jag har inte hört den, men den där typen av ballader som Idolvinnarna alltid alltid fått sjunga suger verkligen! och den lär inte passa någon av de där grabbarna), och sedan lär han falla i glömska fort. Precis som alla andra idolvinnarna.
Agnes har ju kommit tillbaka nu, men det berodde väl snarare på att hon var med i Melodifestivalen förra(?) året, snarare än att hon vann idol för massa år sedan.
De som sticker ut mest, och har starquality är ju de som lyckas.

Förresten - ni glömmer väl inte bort att tävla i inlägget nedan?
Ni behöver bara gissa på antal godisar (nu vet jag ju själv svaret också! hihi). Ett nummer mellan 0-24 med andra ord.

Välkommen till min godispåse -TÄVLING-

Jag har absolut inget vettigt att skriva om..... just nu längtar jag bara hem. Hem till soffan, någon bra film, ett glas iskall coca-cola och en stor påse lösgodis.

Om min kille känner mig rätt, så ser ungefär min godispåse ut så här (eftersom han handlar idag)..... blandat med lite mindre goda som han gillar....

                       
alla bilderna kommer från godisprinsen


24 sorter blev det..... hehe

NU BLIR DET TÄVLING!!!!

Eftersom jag har lyckats att ha dublett av Bridget Jones Dagbok på DVD, så ska ni få tävla om en av dem (inplastad).

Så här gör ni för att tävla!

* Skriv ett inlägg i din blogg om att du tävlar och länka till min blogg.
* Skriv en kommentar till det här inlägget där du gissar hur många godissorter av de ovan som min kille prickade rätt (hihi... jag vet inte själv svaret ännu, men det får jag snart veta... ).

Vill du vara med och tävla men inte har någon blogg? Skriv i kommentaren att du inte har någon blogg.



ni får lång tid på er att tävla..... den 13:e utser jag en vinnare!


Jag tror jag bojkottar

Idol ikväll!
Nu när Mariette har åkt ut och bara Calle är kvar som jag hejar på. Men jag är tyvärr rätt säker på att det blir Calle som åker hem ikväll. Tove och Erik verkar ju vara orubbliga favoriter hos både svenska folket och juryn, och jag gillar ingen av dem.....
Men jag ska ändå heja på Calle!

SKulle vara kul att se någon film ikväll! Helena och jag har suttit på jobbet och skrämt upp oss med läskiga spökfilmer på you tube idag. Alltså "riktiga" spökfilmer..... den ena mer fejk än den andra. Men vissa får verkligen håret att resa sig på armarna. Kalla kårar!!!

Någon som sett Paranormal Activity?
Jag tycker den verkar lite kul...... eller ja, snarare läskig!


Panikkänsla!

En panikkänsla har åter igen letat sig fram till mig..... suck! Jag hatar när det händer! Jag vet inte vart jag ska ta vägen....

Jag kan inte tänka....

Möjligt att jag lagt upp denna video förut. Men låten är bra så den kan få upprepas om det är så.....


Tomten jag vill ha

en riktig jul, en sån som man har när man är liten.....

Ja, det är den som spelas på min spotify just nu... Jag har precis suttit och gjort en lista med julsånger till Tudor, så han är jättenöjd just nu, hihi. De har ju lite träning inför luciatåget nu hos dagmammorna, så han går ju och sjunger på julsånger hela dagarna nu.

 



Fever

Så blev det feber för Tudor iallafall.... han var lite varm under eftermiddagen och även jag, men Tudors sprang iväg till 38,3 sedan. Hoppas det går över fort. Han verkar må bra iallafall, fast trött.



Min önskelista förresten.... jag har såklart maaassor av mera saker jag vill ha... men jag tog bara med de som var hyfsat realistiska för mig att kunna få, hihi.

Och en grej till..... har nog inte berättat att vi fått igång våran hemtelefon igen. Så vi har fortfarande samma hemnummer som innan. Men numera svarar även Tudor i telefon, ifall ni möts av ett "HALLÅ!!!" (trots att jag sagt åt honom att säga "Hej det är Tudor")


världens tråkigaste

önskelista har jag nog i år....
Jag önskar mig en hel del.... men bara inom några få kategorier....

* CD-skivor!
Ingen jul/födelsedag utan en ny CD-skiva. En ny cd och julen är fixad, hihi.... Ja jag älskar cd-skivor. Här bränns minsann inte! Man måste ju få omslag och texthäfte och hela köret.
Sandra Nasics soloskiva är den jag helst vill ha, men även The Donnas senaste måste jag ju ha. Jag har ju samtliga deras tidigare så. Amanda Jenssen tycker jag är ball och Paramores nya blev jag ju sugen på efter att ha lyssnat på Brick By Boring Brick ett antal gånger..... hehe

 

 

* DVD-filmer!
Måste ju fylla på filmskåpen lite grann.... Här har jag inga speciella som jag önskar mig mest, men jag är ju High School-komedi-sucker!
Ett litet plock på några filmer som jag gärna skulle vilja ha i filmsamlingen. Skön söndagsunderhållning :P

 

 

   

* Parfym!
Jag är helt galen i kokos, så därför måste jag bara ha en till Harajuku Lovers G. Den gamla är ju inte slut än, men man kan ju vara i god tid...
Annars vill jag ha en ny J-Lo Live Lux, som jag också gillar.




*Presentkort...
På H&M, resor etc funkar alltid de också!

*Handukar....
Och ja, för dem som tycker att skivor, filmer och presentkort är det tråkigaste som finns att köpa till folk, så behöver jag lite nya handdukar också..... både vanliga "hand-handdukar" och badlakan. Har inga färgönskemål mer än att allt ska vara i samma färg (nog för att jag gillar regnbågar, men vårat badrum behöver inte se ut som en enda stor regnbåge av handukar!).



* underkläder
Ha.... trodde ni att jag tänkte avslöja mina underkläder här?



Vad önskar du i julklapp?


Trött

Lite ont i armen fick jag igår. Inget farligt, men det var inte så skönt att ligga mot den armen när man skulle sova. Däremot har både jag och Tudor varit sjukt trötta idag.

Så jag har inte orkat göra någonting alls idag efter att Tudor var till frisöten imorse!
Eller jo, jag var faktiskt ut och tog några första provhopp med Floyd. Det gick kanonbra, han var lättlärd!
Det var ju äntligen inte kladdigt och blött ute, så det var ju lika bra att passa på. Men fy sjutton vad kallt!!!

BRRRRRRRRRRRRR!!!

Det fick bli

en "Floyd".
Fast jag hade mycket svårt med att bestämma namn. Jag gillade både lika mycket. Men efter lite röstningar (som var väldigt jämna! väääldigt jämna!) så blev det Floyd. Och det passar nog honom aningen bättre också.


Ena örat ligger för jämnan nu, men det andra står alternativt ligger lite på svaj.... Det lägger sig nog snart det med!
Ska bli kul att börja träna honom snart. Men då får allt vädret bättra sig lite! Vem vill vara ute i det här blöta, och geggiga gräset? Inte jag, och inte Floyd!

Jag önskar

mig dessa plagg från Kan Dee Shop!

1.

En canvas eller en reproduktion av Tears eller Alien with Lovebird. De är ju så fiiina och skulle passa så bra här hemma på väggen!

2.
Det svarta Galaxy-linnet. Ja, jag har ett vitt redan, men svart är ju mer min färg....

3.
så därför önskar jag även mig den svarta långärmade tröjan med Alien på!

Jag är alltså med i Kan Dees önskeliste-tävling, och jag tycker att jag borde vinna för jag saknar verkligen saker på väggarna i mitt nya hem, och jag har lääänge dregglat över hennes fina tavlor! Med en snygg alien på väggen så kanske min inspiration att rita kommer tillbaka lite oftare! :)
Eller så borde jag ju vinna ett svart plagg för att väga upp till alla vita Kan Dee linnen jag har i garderoben! hihi.
Att jag tycker att hon är helt grym på att rita har jag redan nämnt så många gånger förr i bloggen så det behöver jag väl inte säga igen?

Vill du också vara med och tävla? Gå in på Kan Dees blogg!


Dags för lucka nummer ett!

Idag är det 1 december! Äntligen är tråkiga november förbi....
Dagen började med snö här. Tudor ropade "det snöar mamma!" och jag svarade "ute eller på tv?", "uuuute!!" Så då var jag ju tvungen att gå och kolla, och visst - stora flingor! Som varade i ungefär 10 minuter, sen var novembervädret tillbaka.....

Idag har Tudor fått öppnat båda sina kalendrar: den traditionella  chokladkalendern, och så pepparkakshuset, som jag och Tobbe fyllt med lite smått o gott!


vaaaad kan det vara? (det var PEZ-godisar)


Visst är det gulligt?

Idag har vi även varit och tagit svinissprutan. So far so good. Inga problem än så länge, ta i trä. Vi får se om vi får ont i armen sen, eller feber, huvudvärk, illamående osv....
Slipper jag illamående är jag glad!

Sedan tröstade vi oss (trots att det inte gjorde ont) med varsin Sandwich Pepparkaka!

Som att äta pepparkaksdeg med vaniljglass till. Kan det bli fel? Nää, tänkte väl det :)

Har du smakat den?


RSS 2.0