hustitt och snuvad på mat

Nu har jag varit på stan med Tobbe. Hittade inte ett endaste dugg själv, men Tobbe shoppade en del. Inte heller fick vi gå och äta våran lunch med presentkortet som Tobbe hade på restaurangen Frank, för de öppnade inte förrän 17.00.

Däremot så hade jag ju mina paket att hämta ut på posten. Det visade sig dock inte vara mina hårfärger utan mina foton från Turkiet (konstigt, de brukar ju komma direkt i brevlådan...), och sen linnena då såklart.
Jag var lite orolig att storlek Medium skulle bli alldeles för stort, då det inte fanns några Small kvar, men faktum var att den satt nästan exakt lika som Small.
Det blev Bubbles-linnet som åkte på idag, och det var ännu snyggare än jag förväntade mig :)



Sen var vi ju och kollade på hus idag. Det var fint och vi vill ha det. Hoppas det inte sticker iväg för högt i pris bara! För det huset vore ju helt perfekt för våran lilla familj. Och sen kan jag ta hem mina kaniner igen också :)
Efter hustitten så åkte vi ner på stan för att äta middag på Frank. Men då var det såklart fullt istället.... Nåja, hem och göra mat själv. Tobbe fixade ihop varsin kycklingburgare och det smakade smarrigt det också :)

kram kram

nya prylar

Sådär, då har man lämnat Tudor hos dagmamman. Sista gången på länge, då Tobbe är pappaledig from imorgon och hela juli ut samt en vecka i augusti. Bäst Tudor leker av sig ordentligt med kompisarna nu :)

Jag passade på att åka och klippa mig, eftersom håret inte var det snyggaste efter Turkiet-resan... nåja, det var nog i behov av klippning redan innan. Hårtoppar som är klyvna åt alla håll och kanter.
Men jag har bara toppat sådär 4 cm, så antagligen kommer ingen se någon skillnad.
Tobbe var dock snäll och sa "vad fint det blev" varav jag svarade att han omöjligt kunde se någon skillnad. Och så var ju förstås fallet, hihi...

Hade fått en avi från posten också att jag hade två paket att hämta ut, wiie!
Jag har beställt två nya Kan Dee linnen, fast från en webbutik som heter Beauty inside out, och så har jag handlat nya Directions hårfärger från Odium, en av mina favoritbutiker på nätet. Tyvärr har jag ju ine lika mycket "goth-stil"  som jag hade för några år sedan (nog för att jag aldrig kallade min stil för goth, men lite åt det hållet iaf), men jag kan fortfarande dreggla över deras snygga korsetter, skor och goggles m.m.

Så då blir det snart lite mer rosa ton i håret igen. Rose Red blev det denna gång. Det är den röda färg jag kört de senaste gångerna jag använt mig av Directions. Poppy Red är en annan jag använt mig av.

Det var en gång....

 
Jag i Directions Rose Red för sådär 3 år sedan kanske

Två mycket fulla flickor på Blue Moon Bar.... hahaha (snart 6 år sedan).
Här har jag Directions Poppy Red i håret.

Tjingling, nu ska jag ner på stan!

softar

sitter och softar ner efter en varm dag på jobbet. Det blev 31 grader varmt på kontoret där jag sitter. Men de ska antagligen skaffa AC till det rummet också och det är ju bra. Jag kan iallafall gå in och svalka mig i ett av de andra rummen där det finns. Och där är det såå svalt och skönt!
Här hemma går fläktarna för fullt.... Men jag älskar sommaren och jag älskar värme! Även om håret ser ut som skit, hehe....
Sitter just nu och kollar på 40 year old virgin tillsammans med Tobbe. Den är rätt kul faktiskt.

Dagens låt, en gammal goding från ljuva 90-talet:
 

Nu ska jag kila för nu börjar filmen igen, och ett glas iskall coca-cola väntar! :)

kaninbebisar

Har precis varit och fotat Dixies små bebisar. De är så söta så, och jag har helt fastnat för den vilgula nu, som bara blir sötare och sötare för varje dag. Den vill jag ha kvar :)

Den viltgrå wienertecknade (typ holländartecknad):




Den svarta wienertecknade (har strimma i pannan, vit runt munnen, vita framtassar samt en fläck på ryggen). Minst men vildast i kullen!




den viltgula wienertecknade (har strimma i pannan samt vit på nosen). Störst och fetast i kullen.....




Sötisar va?

Namnen kommer bli Sweety's Hawaiian ..... efter pappa Äppelbos Hawaii Mud Bomber. Men då jag inte har några superförslag själv så ska jag överlåta det till deras köpare. Så nu får ni tänka Camilla och Maria :)
Den jag behåller ska få heta Hawaiian Rollercoaster efter en sång i en av Tudors favoritfilmer Lilo & Stitch.


ut ur garderoben....

har jag precis kommit!
Tobbe ska vara pappaledig from 1 juli, så vi hade två dagar kvar att ha Tudor hos dagmamman (alltså idag och imorgon). Eftersom vi ska titta på hus och förhoppningsvis få flytta så kände jag att det var läge att rensa ur våran garderob. Eller förråd rättare sagt.
Den som vi har massor av skit i; en vardagsrumsmatta som är nerspilld med öl sedan år tillbaka, massa onödiga bebisleksaker, massa uppsatser och skit från skoltiden, massa trasiga lampor, telefoner, skrivare etc....SKIT rent ut sagt!
Så nu har Tobbe och jag städat, och nu kommer vi tom in i förrådet! haha
Vi har burit ut 5 soppåsar med blandat skräp, 2 påsar med kartonger, 1 påse med papper, 1 påse med glas. Och i hallen står mattan, 3 påsar med kläder och en väskkärra fylld med en dvd, två stereos och en skrivare och väntar på att få åka till återbruket.
Fy vad vi varit duktiga! :P

Jag glömde ju förresten berätta igår; Nu har jag badat! hihi....
Blev ett dopp i Mälaren hemma hos mamma och pappa. 24 grader var det. Kallt tyckte jag.... Men skönt att få kyla ner sig en liten stund!

På onsdag blir det tävling.... kaninerna lär väl kolavippa i hettan... stackarna!

världens bästa kille

Tudor har varit så himla go idag... tror han saknat sin mamma och pappa väldigt mycket eftersom han sov borta i natt. Väldigt mycket kramar och pussar och "jag älskar dig jätte-jätte-jättemycket!!!"

Nu ska ni också få smälta för Tudor :)
Nu har han visserligen hunnit bli 4 år, men han är fortfarande lika go och älskvärd som han var här (10 månader gammal):
 

Jag vet inte om det går att tycka om någon så mycket som jag tycker om den här lille killen!

party

Igår var hela familjen iväg till syrran som fyllde 30 i veckan, och hade fest igår.
God mat (tog om ett par gånger), vin och vackert väder. Satt på framsidan vid hennes hus en hel del och shit vad varmt det var.
Min kusin och bästa kompis Emilie (trots att vi tyvärr inte hörs av allt för ofta numera....) var på festen också med sin kille, och det var kul att träffa dem igen. Var ett tag sen sist. Vi pratade om att vi skulle åka till Grönan ihop någonting under sommaren. Då det är jag som jobbar mest så får jag ta och kolla över något bra tillfälle!

Kunde nog inte varit finare väder för syrran att ha festen på! När vi kom hem vid sådär 19-tiden så var det 29,5 grader ute i skuggan. Kan inte låta bli att le lite åt min kusin Fredrik som åkte iväg med sin familj till Mallorca under denna vecka, när det har varit lika varmt här, eller möjligen varmare (tror det är ca 25 grader där).

Efter att vi åkte från Jossan så åkte vi och lämnade Tudor hemma hos hans faster där han skulle bo under natten. Och senare under kvällen så drog sig Tobbe, jag och Tobbes kompis ner på stan till ett av ältälten på Cityfestivalen, för att sedan avsluta kvällen på Blue Moon.
Det var rätt lite folk på krogen, men tur var väl det för det var hur varmt som helst. Terrassen var nog mer proppad med folk än vad dansgolvet var.

Nu har vi precis kommit hem från att ha tagit bussen ner på stan och hämtat Tudor. Och ikväll sticker vi till mina föäldrar och grillar lite. Mmmm.... gott med grillat!


Söta som socker... Emilie och hennes sambo Richard

Födelsedagsbarnet själv blir serverad tårtbitar av maken.... Hmm.... ska jag ta prinsesstårtan eller blåbärstårtan....?

Den goda maten..... mmm.... jag blir sugen igen!

Rackarpojkarna Tudor och Tor, som för ovanlighets skull höll sams väldigt bra under hela dagen!

Fnitterfiorna, alltså  jag & Emilie

Tobbe, Emilie och Richard på den vaaaarma altanen på framsidan.

Tackar Jossan för en trevlig dag ute hos er :)


Avslutar inlägget med en gammal video med Blur. För dem som inte vet så var Emilie och jag helt craaaaazy i Blur under slutet av 90-talet (och jösses vad gammal man lät nu, men det var ju faktiskt snart 10 år sen de albumen inte spelades minst en gång om dagen hos oss). men självklart har jag fortfarande kvar alla lillfingernagel-stora bilder (och alla bilder som var större också såklart) på Blur som jag sparade i en pärm.

Ha en otroligt skön dag i hettan! :)
ciao

Till Jossan

Nu ska vi sticka hem till syrran som har 30-årsfest. Fint väder också så det är ju bra :)


En av mina absoluta favoritvideos. Har ett par till; bland annat Christina Aguileras "Fighter" och Garbage's "Push It". Har du några favoritvideos?

City festivalen

Så där då... då har jag varit och lämnat hem Cleo till sin bur, och så har jag kikat på hennes småsyskon och tagit några nya foton på dem.

Eftersom jag inte jobbade kvällspasset som jag fick för mig, så hade vi tid till att åka ner på stan och kolla in Cityfestivalen. Det var det gamla vanliga; öltält, lyckohjul, karuseller och massa stånd med väskor, solbrillor, godis m.m. Inget speciellt alls egentligen, men Tudor blev glad att han fick komma dit och åka två karuseller. Fler fick det inte bli för de är ju helt ruskigt dyra... 35:- för ett åk. Eller 250:- för 10 åk. Det är ju typ som ett åkband på Grönan eller Liseberg.
Avslutade med att han fick köpa en godis-hamburgare samt en paraplyklubba, så var han nöjd med dagen.

Sen åkte vi till Maxi och köpte lite dricka och godis för kvällen.


Jobbfin.... eller nåt ;) haha....
mobilkameror... fantastisk bildkvalitet... hrm hrm :P

Köpte en ny väst (den på bilden) samt en brun Snobben t-shirt på New Yorker igår. Det var rea så då kunde jag inte låta bli ;)
Lyckades även få tag i Alien-linnet från Kan Dee som jag tycker är så himla snyggt. Tyvärr fanns den bara kvar i medium, men jag får väl tvätta den lite för hårt så den krymper lite grann ;) Förhopningsvis är de inte såå mycket större än Small.

Lite sommarmusik

Sitter på jobbet i ett varmt kontorsrum, just kommit in från en frukost ute i solen.
Ska skriva mera när jag kommer hem, men så länge får ni hålla till godo med lite musik som iallafall får mig i sommarfeeling:


Skön låt med Letters To Cleo. Låten kommer från soundtracket till filmen 10 orsaker att hata dig (som har massa bra låtar, bland annat från ett av mina favoritband Save Ferris).

sorg

jag hittade en varm men livlös kropp i buren idag. Lilla bebisen hade somnat in. Det var en brokad bebis, svårt att se vilken färg men jag gissar på madagaskar för den såg så gråaktig ut runt ögonen. Öronen var helvita och även resten av ansiktet (förutom ringarna runt ögonen då). Så söt.... och så himla tråkigt att den dog :(
Nu är det en köpare som blir utan bebis också.....

Syskonen Bläs lever iallafall, och är tjocka och spralliga. Gud, jag har ingen aning om vilken jag kommer vilja spara. Den viltgråa har ju häftigast teckning... men är den gula en viltgul så smälter jag garanterat för den. Viltgult är så fint. Svart är i och för sig också fint.


hittat hus

Ååh, jag har äntligen äntligen hittat ett hus. Det är dessutom helt perfekt. Precis som jag ville ha!
Lagom storlek, ett mysigt fyrkantigt kök, klädkammare och två toaletter (vi har ju det nu, så man blir ju lite bortskämd med det), helt och hållt snyggt så inget behövs göras om faktiskt! Och så kan jag ta hem kaninerna igen :)
Och Tobbe som varit lite skeptisk blev såld han med, så nu hoppas jag verkligen att vi har möjlighet att köpa det!
Håll tummarna!
Jag vill verkligen verkligen ha detta hus!

Ikväll kommer Cleo hem igen. Nu får jag skaffa lite gott till henne för att kompensera att jag glömde henne kvar i Uppsala.... dålig matte!
Nu ska jag skjutsa Tudor till hans dagmamma, sedan ska jag förbi och titta till kaninbebisarna och hoppas att lilleplutt lever ännu. Den har ju smitit ur boet två gånger nu. Första gången var den kall, så jag värmde den och lät den dia av Dixie sen (Dixie kunde sitta vanligt och hade inte alls några problem med att låta ungen dia). Va ändå lite orolig så jag åkte ut till dem igen igår kväll efter jobet och då ligger rackaren utanför boet igen! Denna gången varm, men jag lät den åter dia, eftersom den är så liten mot de andra.
Hoppas den klarar sig!

Sedan ska jag en sväng till stan och köpa 30-årspresent till systeryster innan jag ska till jobbet.


Här är alla de fyra små bebisarna. Knappt en dag gamla

Alice + Tim = sant

Jag har ju sett det för länge sedan, men av någon anledning trillade det bort ur mitt huvud. Väldigt konstigt egentligen, eftersom jag är så tokförtjust i båda!
Jag talar förstås om Tim Burtons nya film Alice i Underlandet!
Alice i underlandet blev jag väldigt fascinerad av som liten, och Tim Burtons filmer.... vad ska man säga? De är ju helt otroliga (även om jag blev aningen besviken på Sweeney Todd).

Tim Burtons filmvärldar känns ju som underlandet varenda en, så det kan ju inte misslyckas för honom att göra den filmen.
Snacka om att jag bygger upp höga förväntingar nu, inte bra...... Men 2010 blir det bio för mig och Tobbe, den saken är klar!
Med i filmen medverkar såklart Timpans underbara fru Helena Bonham Carter, och så snyggingen himself Johnny Depp.


Johnny Depp som Mad Hatter. Konstigare än någonsin, eller? ;)

galen dag hos kaninerna

Var iväg på tävling med Elin idag i Uppsala, och beger mig iväg till kaninerna vid 15, efter att ha tillbringat förmiddagen på stranden med Tobbe och Tudor.
Hos kaninerna möts av ett stort berg av spån i Dixies bur. Ännu större än dagen innan. "Men inga ungar" tänkte jag eftersom jag inte såg nåt päls, för att sedan tänka: "om hon inte begravt stackarna i det där berget!" så jag tog ur dixie och började gräva. Och jodå, en mörk unge fann jag.
Nej inte bara en, tänkte jag då, för att sedan hitta en till, två till, tre till! 4 levande ungar! yeeey, Äntligen!
Åtminstone tre av dem är wienertecknade med bläsar och grejer, och en är helt rosa så det blir en överraskning. Kanske kan se imorgon.

Sen stack jag iväg till tävlingen, Och det var varmt varmt varmt.....
Så här gick det:
Martin var bara alldeles för slut i värmen och ville lägga sig mellan varje hinder. Men han hoppade hyfsat men fick 2 fel på halvhjärtade hopp över två hinder. Blev 28/34.
Loke gick även han på 2 fel. Men farten var betydligt bättre där. Bara lite slarv som skapae rivningarna. Han slutade 26/34.
Cleo gick på 0 fel i grunden, och hoppade fint, men stannade lite här och var. Tyvärr rev hon första hindret i finalen när hon plötsligt fick för sig att ha massor av fart och rusade iväg på 11 sekunder. Hon slutade 11/34 (varav 9 var dubbelnollor). Lite synd på hennes rivning där, men å andra sidan är jag glad att hon inte blev medelsvår riktigt ännu....
Oskar debuterade ju idag, och det gick kanon. Han hann inte få alls så mycket tid utanför transporten förrän han skulle in på framhoppningen, men det gick bra. Han är ju så orädd. Men destu mera luktig... men när han sätter fart går det fort. Han gick på 0 fel i grunden, och rusade på betydligt bättre i finalen. Så han nollade igen och fick pinne på debuten, 8/34.
Duktig kille :D

Sen var klockan redan 21.15 och Elin och jag åkte hemåt. Framme vid Elin hjälper jag henne att packa ur och upptäcker:  SHIT! jag har glömt en kanin kvar! Paniiiiiik! Cleeeoooo!!! Ställde jag buren brevid bilen? Har jag backat över henne? panik panik!
Fick tag i Jessica och snälla Hanna skulle ta med henne hem (Hanna är ju Cleos fanclub så det var ju tur ;).
Shit alltså, hur kan man lyckas med nåt så korkat? Det var väl för att Elin hjälpte mig att ta några burar så när jag gick och hämtade de sista så hade jag inte koll på hur många som hämtats. klantigt av mig! usch.... 


Så här trött var Martin mellan varje hinder, haha....

Harajuku smell

Har ju glömt bort att berätta om jag gillade min nya parfym som jag beställde, utan att ha en aning om hur den luktade.
Jag tyckte iallafall om den! Den luktar ju cocos och jag älskar cocos. Cocosdofter kan jag lukta hur länge som helst på..... Känns fräscht och somrigt. Får bli min sommarparfym :)


Lilla G

Nu ska jag ut på balkongen och sätta mig i sooooolen.
Och ikväll blir det tävling i Uppsala. Det var ganska många starter så håll tummarna att någon av mina kaniner går bra. Oskar ska ju debutera också.....

blir arg på you tube

Jag blir sur på att You Tube tar bort så många musikvideos! Så fort man söker på nåt band så får man upp live-versioner, eller på miffon som gör någon egen version på sången. Jag vill kunna se de rätta versionerna och de rätta videosen till!

Hörde förresten på radion igår, tror jag det var, en tjej (i USA of course) som hade laddat ner 24 låtar och fått 2 miljoner dollar i böter. Dvs ca 15 miljoner kronor. Det är helt sjukt ju! Snacka om att förstöra livet för en person för 24 simpla låtar?
Nog för att jag aldrig varit speciellt mycket för att folk laddar ner film efter film och album efter album, men någon låt här och där skadar väl inte. Speciellt inte om det är såna låtar som man kanske inte lyckats fått tag i på album.
Den här stackars tjejen lär ju få sitta och betala av resten av sitt liv ju.

Förresten - Har ni sett reklamen för Smallville som går på 6:an? Super-super-superman! Det är ju The Pinks! haha, någon som kommer ihåg det gamla bandet, med massa kids i?

sooool

Jajemen, äntligen sol! och jag var ledig dessutom :)
Min dag har sett ut så här:
-Kollade på reprisen av Top Model 8 (såklart ;) haha)som jag missade i fredags 
-Beställde ny Directions hårfärg på nätet. Skulle skicka efter lite foton också, men jag orkade inte göra det när solen sken så fint.
-Åkte till stan med Tudor. Köpte födelsedagspresent till mamma som fyller år idag (grattis mamsen!), och sedan lite annat smått och gott. Bland annat syndade jag och köpte två nya t-shirtar till Tudor. Han blev väldigt glad och stolt över sina nya tröjor. Helst ville han ha båda två på sig på en gång... Avslutade med en glass på McDonalds åt Tudor och en paj till mig. mums :)
-Åkte hem och åt kycklingsallad på balkongen som Tobbe hade gjort.
-Åkte till stranden hela familjen, så Tudor kunde plaska runt lite i vattnet och vi kunde sola. Hur booring som helst tyckte jag och Tobbe, men skönt var det ju iallafall ;)
-Tittade till kaninerna för att se om Dixie hade fått ungar än (dag 30 idag), men inte ännu. Men hon ser sprängfärdig ut!
-Åkte till mamma för att fira hennes födelsedag, med jordgubbar. mums igen!
-Åkte hemåt för att fixa iordning lite chili con carne. Och nu sitter jag här.....

Full rulle alltså!

Hört Chick Habit?
Ett tämligen okänt band från Sverige som var förband åt The Donnas för några år sedan. Tyckte de var helt ok. Aning enerverande röst, men jag gillar det :P Somrigt och glatt!

nåt kul i eländet...

det verkar iallafall som Dixie ska ha bebisar! Dag 29 idag och idag möttes jag av ett berg av spån och hö i hennes bur. Och hon är verkligen tjock. Tjock och tjurig! hihi.
Kanske imorgon, kanske på tisdag. Är det inget på onsdag tappar jag hoppet ;)
Väntar mig inte mer än 2 ungar, som hon fick sist, men det vore kul om hon fick 4 st. I hennes första kull fick hon ju 8 st, men det var ju 2005 också, så det var några år sedan. Men jag tänkte att magen kanske "kommit igång" nu eller så, när hon fick förra kullen i fjol.
En ska stanna kvar, hur som helst! :)


Här är jag hemma hos Jessie och hoppar med Martin

life sucks

Har en riktigt dålig dag idag.... Allt känns bara så meningslöst. Och den ena saken jag tänker på får mig att tänka på nästa sak som gör mig ledsen och deprimerad. Jag sitter här i den här sketna lägenheten som jag inte alls trivs i. Inget nytt hus hittar jag heller. Känns som alla kompisar har gått upp i rök också. Ingen har nånsin tid att träffas.
Varför finns jag? Vad är meningen?

Inte har jag några positiva egenskaper heller...
Det är som när jag gick i...högstadiet tror jag det var, eller om det var slutet av mellanstadiet. Då skulle alla skriva något positivt om alla i klassen.
Min bästa vän i klassen skrev att jag var en bra vän, och alla - ja precis alla - andra i klassen skrev: Bra på att rita. Ja, men gud så kul då.... inga andra positiva egenskaper har jag. jag är bara bra på att rita. Fan vad knäckt jag blev den dagen....  Precis motsatsen mot vad som var meningen med den uppgiften.

Nä usch, jag vill flytta. Flytta från Sverige. Bort härifrån.
När jag får pengarna från skatten så ska Tobbe och jag åka iväg till London iallafall. Wiiiie!
Tack Tobbe för att du alltid försöker göra mig glad <3


Kommer ni ihåg den här? Jag gillade den. Lyssnade på den på jobbet idag.

pang

Ja, vädret höll sig fint lagom till vi kom till gatan där mamma och pappa bor. Då började det att droppa på vindrutan. Jaja, det förstod man ju.
Vi parkerade och packade ur bilen, och lagom när vi stängt och låst bilen så blixtrade det till, för att precis efter komma ett jätte-PAAAANG!!! Och sen kom spöregnet.
När syrran med familj kom med sin bil så tokvräkte det verkligen ner, så de fick springa in i omgångar med paraply.
Men sen avtog regnet lite senare och det blev faktiskt riktigt hyfsat väder. Vi gick dock aldrig till midsommarstången....

Nu är det också helt okej väder och nu ska jag iväg till Jessie och träna lite. Så nu får det sjutton inte börja regna igen!

Glad midsommar

Jahapp då var det dags för midsommarafton igen. Firar som vanligt ute hos mina föräldrar med massa god mat. Och jordgubbar, mums!
Vädret dagen till ära är mulet, vilket suprise. Inget regn ännu men väderprognosen visar regn i princip hela dagen. Var det någon som väntade sig något annat? ;)



Hittills är vädret ingefär som på den här bilden. Det här är från när vi åkte ner till Liseberg förra sommaren. Då sprack det iallafall upp och blev en toppendag, för att sen avslutas med spöregn när vi satte oss på restaurangen brevid vårat hotell. Sedan regnade det hela vägen hem dagen efter, och typ 10 minuter efter att vi passerat Mariestad så fick en bil vattenplaning och vägen blev typ avstängd ett långt tag efter. Vilken tur vi hade!

Hoppas vi kan åka iväg till Liseberg i sommar igen. Tycker det är så himla mysigt där! Och nu när man åkt till Göteborg eller Ullared minst en gång om året plötsligt (från att ha haft typ 5-10 års intervaller innan) så känns resan till Göteborg ganska kort. Skönt!

Nä nu ska jag väcka Tobbe och äta lite frukost!
Nämen, nu sprack det upp lite också och solen kom fram. Få se om det håller i sig....
Ha en trevlig midsommar! kram


testar

om jag lyckas få in en film..... testar med en trailer på världens bästa film:

 

och det verkade ju fungera bra :) Tackar Ida för hjälpen.

suck

regn regn regn....
Har verkligen inget intressant att berätta idag.
Var ner på stan en sväng med Tudor och Tobbe och köpte två nya linnen, samt att vi köpte en liten terminsavslutnings present till Tudors dagmammor. Sen åkte vi dit och fikade litegrann.
Därefter åkte vi förbi systemet, Maxi och McDonalds.

Som sagt, inget intressant alls.
Ikväll ska vi titta på Benjamin Buttons Otroliga Liv som vi lånade av syrran. Hoppas den är bra....

Dagens låt:
http://www.youtube.com/watch?v=EVtBRO_FxYQ

Har jag förresten berättat att jag samlar på PEZ-figurer? Ja, numera ligger de huller om buller i våran våningssäng här ovanför skrivbordet, eftersom Tudor tycker de är ganska kul att leka med.
Toksamlar gör jag väl inte, men jag sparar alla som vi köper, och jag försöker att ha minst en i varje serie (och då väljer jag såklart de sötaste, hihi). Tudor fick en ny idag, en blå slemmis från Disneys nya film Monsters vs Aliens.
Hittade den här på internet, som jag tyckte var lite cool:



Nåt att ha på sängen?

Lite groteska kanske, men jag kan inte låta bli att tycka att dessa små bil-slaktade gosedjur är ganska coola, hihi....
Finns som tvättbjörn, kanin och igelkott, men min favorit är tvättisen....


Finns på http://www.roadkilltoys.com/

dubblett, ja tack

Den otroligt duktiga Kan Dee som gjort mitt fina Tears-linne som jag har på mig på bilden längre ner, ska nu ha en tävling där man kan vinna ett sånt där snyggt linne eller två armband.
Jag vill ju självklart ha ett till Tears-linne för jag är ju hur nöjd som helst med det, och därmed liiiivrädd att det ska gå sönder, haha.

Gå in på Kan Dees blogg för att vara med och tävla,


Den här snygga bilden tycker jag att hon ska trycka upp på linne nästa gång. Skulle helt klart köpa den! Hur som planerar jag att köpa ett till linne, så fort plånboken tillåter mig.....



Ciao


Vad hette du sa du?

Den frågan har jag nog aldrig fått, haha....

Hittade nyss på en lista med de vanligaste efternamnen i Sverige....

Vanligaste efternamnen i Sverige (2008)

Johansson

Andersson

Karlsson

Nilsson

Eriksson

Larsson

Olsson

Persson

Svensson

Gustafsson

(Källa: SCB)


Vanligaste efternamn som inte slutar på son (2008)

Lindberg

Lindström

Lindgren

Lundberg

Bergström

Lundgren

Berg

Berglund

Sandberg

Sjöberg

(Källa: SCB)

Med andra ord; oavsett om jag behåller mitt efternamn som jag har eller byter till min killes om jag skulle gifta mig, så får jag som ovanligast det 3:e vanligaste efternamnet.... Kul kul.... -son-namn suger....
Jag funderar skarpt på att byta till nåt helt annat. Förslag?


wa-a hooo, wa-a hooo, wa-a hooo



En till låt som Tuds gillar, och även jag då.... 

en dos vattkoppor tack

Sådär ja, då har man varit hem till syrran och hoppas att Tudor blir smittad av vattkoppor..... Lite elakt kan tyckas, men jag har hört av typ alla att vattkoppor är bättre att ha när man är liten. Det ska vara lindrigare då.
Så jag vill ju såklart inte att han får hundratals när han är sådär 10-15 år och får massa ärr kvar av dem. Bättre att ha dem nu när han är 4 och kanske inte får så farligt mycket.
Vattkoppor är ju inget man direkt kan undvika.. Eller ja, vissa vuxna har ju inte fått det, men då ska man ju skita på sig varenda gång man hör att något barn har vattkoppor i ens närhet.
Nej, bättre att ha det tidigt! Själv hade jag det när jag var 1 år bara, och jag har inte ett enda ärr kvar (fast jag har ju så himla mycket andra ärr på kroppen ändå, så det hade ju varken gjort till eller från).

Har köpt både nytt linne och armband, så här kommer dagens outfit.

 

Armbandet (det gröna, med massa träkulor) kommer från New Yorker, och det ursnygga linnet kommer från Kan Dee. Jag är tokförtjust i hennes alien-teckningar.

Då var det dags att åka till jobbet igen. Ciao




love me?

Nu har jag upptäckt Bloglovin tack vare Ida, och upptäckte att jag hade prenumeranter, woooo.... haha

Så nu vill jag ju såklart ha flera :P Lägga till mig?


Min Simpson-family :P Var svårt att få dem helt som man ville (tjejkläderna passade mig inte alls), men jag tyckte nog Tobbe vart sig ganska lik, hihihi.
Wanna Simpsonize yourself?

sexmaniacs på jobbet

Haha, mycket ska man höra innan öronen trillar av....
Kom till jobbet idag och pratade med min kollega, som beättar att det ringt ett psyko typ fyra gånger under dagen, och sagt massor av flum om att hon pippat några killar på en verkstad "där hon bor" (för hon kunde ju inte säga vilken verkstad), när hon lämnat in bilen, och frågar om man vill vara med etc.
Hon lät helt gravallvarlig, och inte en minsta antydan till skämt. Jag sa att jag skulle ha svårt att hålla mig för skratt, men tror ni inte att fanskapet ringer på kvällen sen också? johodå minsann.... Fem ggr har hon ringt nu, men de tre sista har hon lagt på luren. Men det måste vara hon (skyddat nummer). Det var lättare att hålla sig för skratt än vad jag trodde, för hon lät så jävla äcklig.
Helt sjukt! Hon har alltså ringt typ 10 ggr mellan kl 14 och kl 19.....

Nu slutar jag strax. Det här passet gick hur fort som helst! Massor av folk som ringde hela tiden! Både såna som ville ha hjälp och sexmaniacs, haha.

Dagens låt att softa ner till:


Morning View är det klart bästa albumet med Incubus. Lyssna på den :)

städat

Idag när jag vaknade så kom jag på att Tudor skulle till BVC för sin 4-årskoll idag. Hade helt glömt bort, så jag kastade mig upp för att kolla tiden. Puuuh, kl.11.00. Då var det lugnt!
Insåg att vi måste träna lite mer på att rita.... jag vet ju att han egentligen kan göra huvudfotingar, men han har noll intresse. Han håller pennan som hejkomochhjälpmig (och då är det ändå jag som säger det, som själv alltid alltid alltid har hållt pennan på felaktigt sätt), och försöker inte ens. Så hans ritresultat blev ju inte det bästa direkt, hehe...
Men syn och hörsel var det absolut inget fel på.

Efter att vi varit på BVC skjutsade jag Tudor till hans dagmamma. Och sen åkte jag till kaninerna för att städa burar. Där såg det också ut som hejkomochhjälpmig, haha.
Började som vanligt med att jaga Loke i buren, för att ge upp efter en stund när han blev arg. Bar ut samtliga andra kaniner i sina hagar och började sedan städa bur för bur.
Tittade lite på luriga Loke, och bestämde mig för att göra ett nytt försök. Gick ut och hämtade maskrosblad, som han inte kan motstå. Sen fick jag tag i honom med munnen full av blad. Väl ute i buren blir han helt menlös, ungefär som om han ska spela död..... Ja, hans namn Toker passar honom....

När jag städat alla burar så klippte jag lite klor, och sen tog jag fram de två hinderna som jag har i stallet och ställde upp dem utanför. Sen tog jag ut lilla Oskar i sele. Kände att det behövdes, nu när jag varit borta en vecka.
Han sprang på och var så himla glad så, och hinderna var inga problem alls.
Jag ska träna någon gång lite mer ordentligt i veckan, för nu är det ju inte långt kvar till debuten. gaaah....


Lilla Oskar när han precis kommit hem till mig. Visst är han bara för söt?


Tiger slash kanin-muffins

Har sett på några andra bloggar att det är en del som är så hiiimla duktiga på att göra snygga cupcakes. Man blir ju alldeles avundsjuk! :P
Själv har jag lyckats med en liten kul muffins genom åren, så jag bjuder på en bild:



Ser ni kaninen? Haha, det var inte alls meningen, Blandade bara smeten på mina vanlijmuffins och mina chokladmuffins, och fram kom det en liten kanin ;)


Gamla goa Donnas när de var som allra bäst :) Jag gillar deras B-videos, haha...
Längesen jag lyssnade på dem nu. Dags att ta med en skiva ut till bilen nästa gång.

shit...

vilken huvudvärk!
Sitter på jobbet och det var väldigt lugnt idag. Eftersom det är ganska mycket lugna stunder så stänger jag aldrig av telefonen för att ta lunch utan jag tar med mig maten in på rummet.
När jag väl skulle hämta mat så ringer det, såklart.... springer in och ska svara och får världens dunderhuvudvärk! gaaaah! Alvedooooon!
Snorig och eländig är jag fortfarande, så därför vill mitt lock i örat envist sitta kvar. Nåja, bättre att vara sjuk i detta regnväder och så kan jag få vara frisk när (om?) det blir fint väder snart.

Ikväll skulle det vara mysigt att hyra en film och bara krypa ner under en filt i soffan.
oooo, jag vill gå hem! Nuuuuuu....

Jag måste ta och städa hos kaninerna också. Men jag tror jag gör det imorgon när jag har mera tid. Skulle vilja träna lite också, men vädret får en ju att ångra sig...hrm.
Idag är Dixie på dag 22. Jag hoppas verkligen att hon får ungar denna gång. Parningen verkade lyckad iallafall. Hon är sur som en citron, och jag får absolut inte ta på magen (knappt henne heller). Hon gruffar och kacklar som en höna i buren, och hon har gjort sitt klassiska spån-berg. Men jag vågar inte ropa hej!

Har lånat hem en hona för en kull också, men hon boade med päls på dag 21 förra gången och det blev inget. Nu är hon parad på nytt men hade innan dag 8 dragit päls igen. Suck. Jag fick höra att hon boade med päls runt 23 dagen vid hennes första kull, men jag tror nog hon är skendräktig denna gång med.
Och kullen jag står i kö på är omparad för de fick inga heller.....
Det är nog inte meningen att jag ska ha flera kaniner :P Har bara blivit en fattigare den senaste veckan :(

kalaset avklarat

och jag är sååå tröööött! Så seg så seg... känner att det blir sängen tidigt för mig. Och sen ska man upp och jobba imorgon. Har jag absolut ingen lust med. Nu har jag 4 arbetsdagar framför mig, men efter lite schemaändringar så blev jag ledig torsdag till lördag iallafall. Skulle egentligen jobbat på midsommardagen, men jag slapp det, tjohoo...
Då blev det ingen nykter midsommarafton.... ;)

Jag tror iallafall att Tudor var nöjd med sin födelsedag. Han fick nästan bara "nytto-saker" eller vad man ska säga. Inte så himla mycket nya leksaker och bara ett nytt klädplagg utöver dem vi själva köpte. Han har både kläder och leksaker så det räcker så badgrejer (såsom armpuffar och badring), en sparkcykel, böcker, pussel och en stereo var ju helt perfekt! Sedan fick han lite Lego också, och eftersom han bara haft Duplo-Lego innan så var det helt okej med.

Han fick två stycken lika Lego Star Wars-flygplan, så Tobbe och jag körde tävling på vem som var den bäste Legobyggaren..... Behöver jag säga vem som vann? heheheh.
Sen lät jag grabbarna leka själva och satte mig här istället. Jag ska ta och lägga in lite födelsedags-bilder i datorn nu.

Fyra år

Idag är det fyra år sedan lilla Tudor kom till världen. Han föddes en väldigt solig och varm morgon den 13 juni 2005. Sedan har vi haft turen att ha vackert väder på alla hans födelsedagar.... fram till i år. Just nu sitter jag bara och hoppas på att det inte blir regn.
Vi ska vara ute hos Tudors farmor och farfar och fira honom, så vi kan sitta ute (eller på deras inglasade altan iallafall...). Så det vore ju guld om regnet kunde hålla sig borta.

Tudor står just nu i sina nya byxor, tröja och strumpor och leker vid sitt dockhus, med sina nya möbler, sin nya Wolverine-figur och sin nya traktor samtidigt som han lyssnar på sin nya lilla stereo. Vi köpte ju alla presenter i Ullared så det blev en hel del....

Grattis på födelsedagen älsklingsgubben!



http://www.youtube.com/watch?v=ls3vvDGoDQU
Dagens låt blir tillägnad Tudor. Detta är en av hans favoritlåtar (som han tyvärr tjatat ut mig totalt på....)
Någon mer som lyssnade på Green Day på 90-talet? Jag var iväg på en av deras konserter på Klubben, och eftersom de inte var så stora då så kunde de gå omkring därinne och snacka med folk. Jag stog och pratade med trummisen Tré Cool. Hur trevlig som helst. Fick en autograf och ett klistermärke, hihi... Har kvar det än :)

På tal om inget! Jag har börjat fått lite mer kommentarer på sistone, och det är väldigt kul! Puss till alla er :D
Det är alltid roligare att blogga när man får lite kommentarer!



walking on a thin line...

 

Så himla bra låt. I really looooove guano apes!


pissväder

regn regn regn! usch vad tråkigt väder. Efter att det spruckit upp i går eftermiddag så hade jag hopp om fint väder till helgen. Men icke!
Vi som ska ha kalas imorgon... Är ju en liten kille som fyller år......

Var iallafall till min kusin på lite studentfirande under kvällen. Käkade lite gott italienskt (var nästan som att vara tillbaka till Turkiet igen med tanke på all melon och jordgubbar, haha), och så en god casablanca-tårta efteråt. Och nu sitter man med en påse med lösgodis... Tänk om man kunde vara lite nyttig någon gång?

Ska ta och kika in på smhi's hemsida nu och se hur det ska se ut för imorgon...

studenten

Jahapp, ännu ett år med dåligt väder på studenten. I år är det min kusin Oscar som tar studenten som jag ska åka och fira ikväll.
Själv fick jag också kallt och ruggigt väder, men det sprack upp senare på dagen. Men på vagnarna var det hur kallt som helst..brrrr....

I fjol när mina kusiner Emil och Niklas tog studenten så var det däremot något enormt varmt. Jag och syrran stod och svettades bort under "utspringet", och jag tänkte på vilken tur tjejer har som kan ha tunna klänningar i denna värme. Stackars grabbarna "måste" ju alltid ha skjorta och kostymer och hela kittet. Det är liksom killars festkläder. Rätt trist.... Men snyggt iallafall! och för att se det från den ljusa sidan: killar kan ju ha samma kostym i flera år. Behöver inte tänka på så mycket vad de ska sätta på sig till bröllop och andra tillställningar. Bara att dra fram kostymen. Enkelt och smidigt.
Tjejer däremot måste skaffa en ny klänning varje gång. För inte sjutton kan man komma i samma flera gånger? ;)
Å andra sidan är det ju kul att shoppa nytt också, och vi har ju turen att kunna få tag i något riktigt snyggt för under 200 om man har tur :D

Själv ska jag på två bröllop i år; först Sofie och Manuel och sedan Eliza och Hasse. För första gången är det mina vänner som gifter sig och inte Tobbes..... (ja bortsett från syrrans bröllop då, men henne får jag se som våran gemensamma vän) vilket betyder att jag faktiskt kaaan använda samma klänning åter. Det är ju nämligen inte samma gäster denna gång ;)
Drog fram min gröna klänning som jag hade på det första bröllopet jag var iväg på (när kan det varit.....2004 tror jag). Funderade på att ha den, men det var ju läge att prova så den passade ännu. Har ju fått barn därimellan så....
Men det gjorde den, hurra! Och Tudor sa; "vad fin du är i de där kläderna mamma". Gullungen.....


har glömt bort...

dagens låt!....... ar.... ni får flera idag..

Några av låtarna som fanns med på min MP3 på resan:


 en crushcrushcrush på Paramore ;)
 
vågar man lyssna lite på franska så är Emma Daumas bra :)
.
en gammal favorit som fortfarande lika party för mig....

Hörde förresten en cover på Metallicas Unforgiven idag... stod och skrattade inombords för den var så dålig.... Någon tjej som sjung i... ja, typisk radio-skval stuk. Snacka om att slakta en bra låt....
Stod inne på New Yorker och skulle köpa mig ett par armband. Väl framme vid kassan står det att deras kortgrej är trasig så de tar bara kontanter. Och hur ofta har man det på sig numera? Men lite hade jag så jag kunde välja ett av dem iallafall...
på tal om inget sådär...

Förresten, musiknörd som jag är så tycker jag det är superkul att höra om andras musiksmaker! Tycker ni min musiksmak är.... bra eller anus? Kommentera kommentera! :P

på begäran...

Ett par som undrat över om jag blivit nåt brun på semestern, så här kommer bildbevis. Jag har blivit brun, yey!
och när man ändå ska ta crapiga kort på sig själv så kan man ju lika gärna fula sig också. Seeeeexxxxyyyy......


Fick även kommentaren att jag blivit brun av min kusins flickvän som tittade in på jobbet. Sensation! Jag brukar ju alltid få höra: "Men, har inte du varit utomlands?" eller "hade ni inget bra väder?"
Men jag brände mig även denna gång, och jag har faktiskt börjat flaga lite på ena axeln... som om jag trodde jag skulle få slippa ;)

Har alltså nyligen varit och jobbat igen. Det gick bra. Det var få samtal men tiden gick på nåt vis väldigt ort.... Kan bero på att jag tittade på de två Top Model avsnitten som jag missade under tiden i Turkiet.....

När jag slutade begav jag mig till Ica Maxi för att handla lite frukost-grejer. Det var ebb i kylskåpet.... Jag köpte även glass som Tudor ska få ha med sig till dagbarnen i morgon och bjuda på, samt paketpapper, så nu har jag suttit och slagit in en jäkla massa presenter. Nästan 3 hela rullar gick åt.

För den som funderar så fyller lillkillen redan 4 år, på lördag. Shit, vad tiden går fort....
(Det är några kaninfödelsedagar också nu, blev jag påmind av genom Elinas msn.... Birk hade födelsedag igår och Loke idag. skäms på matte att glömma ;)

Turkiet

Sådär....nu har locket i mitt öra gått över mer eller mindre... Jag brukar alltid få lock när jag flyger, men inte så mycket numera. Men igår fick jag värst på flera år. trodde huvudet skulle explodera! Men det var väl för att jag blev sjuk under resan...

Nu ska jag ta igen en veckas bloggande ;)
Tidigt på morgonen onsdagen den 3 juni stack vi iväg till Arlanda för att flyga till Turkiet, och kom fram på eftermiddagen till ett rätt molnigt Side, men trots allt väldigt varmt.
Dagen efter var det några moln men solen var framme hela tiden iallafall, men då var jag smart nog att dra på mig solskyddsfaktor 6 (ifall det skulle bli molnigt resten av veckan...) och såklart så bränner jag mig på en gång.
På fredagen fanns inte ett moln i sikte och det blev ännu varmare! Och jag fick med andra ord hålla mig i skuggan hela tiden, bortsett från när jag badade. Inte nog med det fick jag en rejäl förkylning så jag gick och snorade hela tiden.

Min förkylning gick väl mer eller mindre över på söndagen, och vädret skulle fortsätta vara lika resten av veckan: sol, inte ett moln, och vääldigt varmt! Härligt!
För första gången (vad jag kan minnas) så provade jag på all inclusive. Det var rätt skönt att slippa tänka på att lägga pengar på mat, men det blev lite smått enformigt också. Men helt okej!

Nästan varje kväll var det show för barnen och minidisco, som Tudor var med i. Nu när vi kommit hem håller han show för oss här hemma, haha... Igår kväll när Tobbe och jag la in alla bilderna (blev 450 stycken) så hörde vi hur han sjöng i sömnen; "hej hej hej!".
Han sitter just nu och sjunger på sångerna faktiskt... min lilla ministar.

Kort och gott kan man säga att det blev en väldigt lugn vecka. Vi gjorde faktiskt inget speciellt alls, men det var bara så skönt att faktiskt bara ta det helt lugnt! Man kan väl sammanfatta veckan med mycket sol, värme, bad och  vodka red bull ;)


Jag på balkongen. Jao, lite mer färg har jag än vad fotot visar... Mest på magen. Och ansiktet solar jag ju inte så...


Det blev väldigt många stunder i poolen.....


Och en hel del vid stranden också. De höga vågorna var riktigt kul ;) fast man var tvungen att ha full koll på dem hela tiden annars blev man överspolad :P
Jag diggar Tudors stil på den här bilden, hahaha


Tittade förbi vid Apollons tempel igen, när vi var i Side Old Town och åt mat en kväll.
(en dyr historia för övriga sällskapet, som beställde in varsin jätteräka till förrätt som visade sig kosta 250 kronor.... Tack o lov att jag inte äter skaldjur...)

Antar att ni fattat

att jag spenderat dessa urdåliga regniga och kalla Sverige-dagar i soliga och varma Turkiet istället ;)
Över 30 grader och sol varje dag. Sådär 28-29 grader i vattnet. Så härligt så härligt!
Har precis upptäckt en början till flagning på min ena axel dock.... och så fick jag lock så in i helvete på vägen hem i flygplanet. Den har fortfarande inte gått över så jag är halvdöv på mitt vänsteröra.... irriterande!

Ska berätta lite mer om resan imorgon, men nu ska jag läsa min mailbox som var hyfsat full.....

My Side of town....


Det här är Apollons tempel i fina Side, som vi ska till :)

moahahaha

Syrran ville att jag skulle hjälpa henne att fota och filma ett dressyrprogram med hennes häst. Snäll som jag är ;) så åkte jag ut till stallet där hon har sin häst, kl 20.30 igår kväll. Det hade varit såå varmt under dagen, men jag tänkte att det säkert blir lite kallare vid den tiden, så jag böt mina korta shorts mot jeans, och drog på mig en tröja.
Speciellt kallt var det ju inte, men fy fan vad mycket mygg!
Riktiga elakingar, som bet både genom tröja och jeans. Idag har jag... få se.... 11 riktiga bölder av de där förbannade blodsugarna.
FIlmen blev väl därefter också... man försöker filma snyggt men sen rycker man till för att man får ett bett.
Det är nog det enda dåliga med sommaren - myggor!

I morse lyste solen med sin frånvaro.... molnigt och inte alls kul väder. Så idag blev det shorts-fritt igen. Men Hahahah, vad bra det känns att få sticka utomlands när vädret övergick till regn och rusk...

damn, två av mina naglar har gått av....

hopp hopp

Lite kort från gårdagen.....


Martin


Cleo


Cleo igen. Ja, jag ser ut som ett offer. Det kan man väl säga att jag var också. Så svettig så hårfärgen hade runnit ut på kinden, haha... blääää


Lilla Oskar. Han hoppar jättefint över alla hinder. Stoora luftiga hopp. Men lite luktig....


Se så söt!


Tobbe bad Tudor göra som fisken. hahahahah


Sen skojade han till det själv också, i väntan på att jag byggde om hinderna... hihi, det här tyckte jag var jätteroligt. Dålig humor har man ;)


RSS 2.0