En presentation

av mina lurviga familjemedlemmar, det vill säga mina goa kaniner.....


"Dixie" får vara först ut.... min tuffa gamling.
Dixie är en vit blåögd dvärgvädur på ca 3 kg.  Hon heter egentligen Solliens Prokodille, och är född i Eidsvoll, Norge.
Hon är gårdens tuffing, och jag har nog aldrig sett henne bli rädd för någonting. Hon tycker det är helt okej att vara tillsammans med andra kaniner. Hon startar inga bråk, men det är definitivt hon som avslutar dem!
Dixie är klassad Elit rak, Svår krok 3p, Elit höjd (vet inte hennes officiella rekord men det är minst 70cm, och 85 cm på träning), Elit längd 200cm.
Född: 27 feb 2004
Far: Korumdalens Piirka, Mor: Solbakkenlias Here Comes Xena.
Dixie har 3 kullar efter sig.


"Cleo" är dotter till Dixie, och är även hon ganska stor och tung. Men där slutar likheterna. Cleo är lite småfjantig och springer iväg ifrån en titt som tätt. Men hon är världens snällaste, och inte alls envis som sin mamma.
Cleo har mera fart på banan, men saknar luftiga hopp.
Hon är klassad Medelsvår rak och lätt krok 2p. Och i medelsvår tror jag att hon kommer förbli, då jag inte alls är någon bra förare vad gäller honor. Av någon anledning....
Cleo heter egentligen Sweety's Orange Crush, och är en (håll i er) madagaskar otter brokad wienertecknad vädurskorsning, som är uppfödd hos mig. Hon väger ungefär 2,7 kg.
Född: 15 april 2008
Far: Höjdens Tomb Raider, Mor: Solliens Prokodille.
Cleo har inga avkommor ännu, men kommer träffa Tallbackens Sudoku i vår.


"Martin" är våran stora nalle på gården. Han heter egentligen Cinnamons Chakra, och är Stockholmare från början. Martins pappa ägdes av mig, och även han var en riktig mysig personlighet!
Martin är en svart brokad wienertecknad vädurskorsning på ca 3kg, och han gör inte en fluga förnär. Han älskar uppmärksamhet, och blir han upplyft och klappad på så är lyckan gjord för honom.
Martin har fått vara Tudors kanin, eftersom han är så himla snäll. Han tävlar inte så mycket numera, då han lessnade ett tag, men nu verkar han kommit igång igen. Martin får nästan alltid löshoppa när vi tränar, då flyger han över i full fart!
Han är klassad Lätt rak 2p och lätt krok 1p. Han har också hoppat 60cm i höjd på träning.
Född: 2 april 2008
Far: Bråkmakargatans Be Cool, Mor: Take Me to the Heights.
Martin har inga avkommor ännu, men kommer att lånas ut till Tallbackens Kakuri i vår."Oskar" var kaninen som jag egentligen inte alls skulle haft, men som jag inte kunde motstå. Och tur var väl det, för han är en sån himla häftig och glad kille. Oskar heter egentligen Tallbackens Sudoku, en viltgul wienertecknad grabb från Jönköping, som kom hem till mig på valborg i år.
Oskar älskade hoppningen från första stund, och brukar göra glädjeskutt på varenda tävling han är på. Och pinnarna har rasat in på nästan varenda tävling han varit på, trots att vi inte tävlar så ofta.
Oskar är en go kille med myyycket energi. Han är ganska hanig, men har hållt det till att han nosar och gräver lite innan start, och sen tänder han till.
Oskar är klassad medelsvår rak 2p och medelsvår krok 2p.
Jag tror Oskar kommer att växa lite till, men just nu väger han 2,6 kg.
Född: 20 feb 2008
Far: Äppelbos Wilse, Mor: Grönängens Miranda.
Oskar har inga avkommor ännu, men kommer träffa Sweety's Orange Cush i vår.


"Cockos" flyttade hit senast, men är en av de äldsta. Han heter egentligen Grenens Great Champion Cockos-Kola, och är en madagaskar brokad vädurskorsning från Dalarna.
Han fick flytta hit då hans ägare inte hade lika mycket tid för kaninerna längre. Cockos har jag gillat länge. Hans andra kull (eller första planerade;) fick han tillsammans med en hona som bodde hos mig, vilket resulterade i tre häftiga ungar.
Cockos är en ganska hanig kille, med mycket fart, och en drös häftiga ungar efter sig! Han är klassad elit rak 10 cert (om jag inte minns fel. Är inte helt säker!), elit krok 3 cert, elit höjd 3 cert 85 cm, elit längd 180 cm.
Född: 14 mars 2005
Far: Grand Champion King of Magic, Mor: Grenens Champion Ophelia.
Cockos har 8 kullar efter sig."Blondie" är yngsta honan på gården. Hon är en yngre halvsyster till Cleo, och dotter till Dixie. Hon heter egentligen Sweety's Bloody Sunday, och är en viltgul wienertecknad vädurskorsning, uppfödd hos mig.
Blondie har tyvärr råkat ut för något kraftigt pälsavfall, och fick ta odling hos veterinären. Tyvärr (eller vad man ska säga) så visade inte odlingen någonting alls (inga kvalster och inget svamp/ringorm), så nu får jag bara proppa i henne massa B-vitamin och hoppas att hon ser ut som folk snart!
I övrigt är Blondie en ganska nervös hona, med väldigt mycket fart på banan. Inte heller hon har några likheter med Dixie eller Cleo vad gäller personligheten och hoppstilen. Hon är även lite mindre än mamman och syrran.
Det gick väldigt trögt att komma igång med henne, men när det väl lossnade så flyger hon fram som en kanonkula på banan. Jag hoppas jag kommer kunna börja tävla med henne snart.
Född: 23 juni 2008
Far: Äppelbos Hawaii Mud Bomber, Mor: Solliens Prokodille.
Blondie har inga avkommor.


Yngst på gården är "Floyd". Floyd heter egentligen Skärbos Imaginary Friend och är en liten kaxig siamesbrokad vädurskorsning från Trollhättan.
Från början var han lite blyg, men blygheten verkar vara som borttrollad nu. Eftersom Floyd är så pass ung än så har han inte kommit igång med hoppningen ordentligt. Men i januari blir det debut!
Född: 9 sept 2009
Far: Vallholmens Ingenting Någonsin, Mor: Glädjens Fantasifull.
Floyd har inga avkommor.


Så där... det var alla!

Kommentarer
Postat av: Ida

Liv berättade för mig i helgen att du hade fått hem Cockos, det måste ju vara superkul att ha en så duktig kanin!Oskar är så fin tycker jag :) Och lilla Blondie!Kramar Ida

2009-12-15 @ 11:34:53
URL: http://eldnatt.blogg.se/
Postat av: Linda

Åh, vad avundsjuk jag blir när jag ser folk som har plats och råd med en massa kaniner. Jag har funderat ett tag på att föda upp nu, men eftersom jag bor i lägenhet med allergisk pojkvän så har jag bara plats för en liten hermelin.

Men det kommer väl sen kanske :)

Och vilken liten sötnos Floyd är! :D

2010-01-24 @ 22:42:29
URL: http://phyllisholly.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0